Λάρισα: Αντικαταστάσεις παλιών αγωγών ύδρευσης και οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων

Τα Νεα της Περιφερειας


Συνεχίζεται το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση παλιών δικτύων ύδρευσης σε συνοικίες της Λάρισας. Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο με τίτλο: “Αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών – Ενίσχυση διατομών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Λάρισας», προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ.

Με το συγκεκριμένο έργο αντικαθίστανται τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης στις συνοικίες της Νέας Σμύρνης, Ανθούπολης, Λαχανόκηπων και Φιλιππούπολης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας.

Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης προβλέπεται η κατασκευή δικτύου 16 χλμ. Μέχρι στιγμής έχουν αντικατασταθεί 15,5 χλμ  δικτύου ύδρευσης. Υπολείπεται η ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Σωκράτους. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτικού οδοστρώματος σε όλο το πλάτος των δρόμων, όπου έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης. Οι εργασίες της αντικατάστασης των δικτύων και της αποκατάστασης των οδών θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.

Στη συνοικία της Ανθούπολης προβλέπεται η κατασκευή 8,8 χλμ. δικτύου και μέχρι στιγμής κατασκευάστηκαν 7,1 χλμ. Με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στη συνοικία θα γίνει η αποκατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος σε όλο το πλάτος των δρόμων όπου έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο 2022.

Επίσης, στη συνοικία της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr