Κ. Φραγκογιάννης: Στις περιόδους κρίσεων υπάρχουν και καρποφόρες ευκαιρίες για ανάπτυξη

Νεα


Στις υπάρχουσες ευκαιρίες για ανάπτυξη  που δημιουργούνται σε περιόδους κρίσεων  αναφέρεται, ο  υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, σε άρθρο του στην εφημερίδα  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρει ότι  σήμερα “η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης, διεκδικεί μια θέση μεταξύ των ισχυρών της Ε.Ε. και εδραιώνει τη θέση της ως γέφυρα μεταξύ ανατολής και δύσης και ως πυλώνας σταθερότητας και ευημερίας στην ευαίσθητη γειτονιά της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο υφυπουργός εξηγεί ότι φτάσαμε ως εδώ γιατί η “ευκαιρία μας μέσα στην κρίση, ως κυβέρνηση που αναλάβαμε τον Ιούλιο του 2019, ήταν η στροφή στη λογική, στη σοβαρότητα, στην υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό. Ήταν η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, και μεταξύ αυτών η εξωστρέφεια της οικονομίας και η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Οι μέχρι σήμερα καρποί της αξιοποίησης των ευκαιριών της κρίσης είναι υπαρκτοί και ορατοί».

Μάλιστα στοιχειοθετεί τα λεγόμενα του αναφέροντας όλα τα βήματα που συντέλεσαν σε αυτή την αλλαγή, όπως είναι η ψηφιοποίηση του κράτους και η πύλη gov.gr, οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα παγκόσμιων κολοσσών όπως η Microsoft, Amazon, Pfizer, Cisco, Google, JP Morgan και σε τομείς αιχμής, καθώς και η έμφαση της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης στις ανανεώσιμες πηγές. «Μια επιλογή που αναβάθμισε εξαρχής το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr