Κ. Τασούλας: Η Εθνική Συμφιλίωση δεν έχει ακόμη επιτευχθεί

Πολιτικη


Την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία Κωνσταντίνος Τασούλας, εγκαινιάζοντας στα Λιβάδια της Κοτύλης, στον Γράμμο, ένα νέο θεσμό, τις ετήσιες «Συναντήσεις στο Πάρκο» με πρώτο θέμα συζήτησης: «Σύνταγμα και εξωτερική πολιτική».

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «η επανεκκίνηση γίνεται στην μνήμη του Φίλιππου Πετσάλνικου, που όχι μόνο οραματίστηκε αλλά και πραγματοποίησε την υλοποίηση αυτού του έργου». Ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε αυτό που με μεγάλη διορατικότητα ξεκίνησε ο Φίλιππος Πετσάλνικος», πρόσθεσε ότι οι ιδέες από φορείς των Ιωαννίνων της Καστοριάς και της Κοζάνης για το ζωντάνεμα του χώρου θα μας βοηθήσουν «να χαράξουμε νέους προσανατολισμούς» και υποσχέθηκε ότι με τις εκδηλώσεις «θα συμβάλλουμε και μείς από την πλευρά μας στον επιτελικό στόχο της εθνικής συμφιλίωσης, μιας δύσκολης πορείας με ψυχολογικά, πολιτικά, ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία, που όμως δεν πρέπει να την εγκαταλείψουμε».

Διευκρίνισε, λέγοντας ότι η Εθνική Συμφιλίωση δεν έχει ακόμη επιτευχθεί και ότι πρόκειται για ένα δύσκολο στόχο που θέλει υπερβάσεις στο συλλογικό και προσωπικό επίπεδο. «Δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι επειδή το διακηρύσσουμε και στον επίσημο δημόσιο λόγο μας, συμφωνούμε ότι η εθνική συμφιλίωση έχει επιτευχθεί απολύτως. Είναι ένας δύσκολος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr