Κ. Σακελλαροπούλου στο Στρασβούργο: Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Πολιτικη


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι» είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κ. Σακελλαροπούλου είπε: «Σήμερα, η χώρα μου και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν από κοινού εξαιρετικά απαιτητικές προκλήσεις που αφορούν τόσο τις υλικές, όσο και τις θεσμικές συνθήκες εκπλήρωσης και απόλαυσης της δημοκρατίας. Η εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων έχει διαταράξει το status quo του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού κράτους δικαίου. Μια νέα κανονικότητα, αυτή της επίπονης προσαρμογής των ευρωπαϊκών λαών στις απότομες και ριζικές μεταλλάξεις μιας παγκοσμιοποιημένης και αντιφατικής κοινωνίας, εμπεδώνεται και απαιτεί επώδυνες αποφάσεις, διεθνή συντονισμό και εγρήγορση και, το σημαντικότερο, πολιτική ενότητα και στοχοθεσία».

Και συνεχίζει: «Η Ευρώπη έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η πολυμήχανη ιστορία ανατρέπει τις όποιες ψευδαισθήσεις μας για τη γραμμική ή την ορθολογική της εξέλιξη και μας επαναφέρει στις πιο σκοτεινές μας εμπειρίες».

Συμβούλιο της Ευρώπης: Διαδοχικές συναντήσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Tiny Kox, την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα Marija Pejčinović-Burić και την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Dunja…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr