Κ. Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί εκφοβισμό (video)

Νεα


Σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη, παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Σε δηλώσεις του τόνισε πως: «Όταν απευθυνθώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα πω μόνο ένα πράγμα: η Ελλάδα δε θα φοβηθεί από τον επιθετικό γείτονά μας. Οι προκλήσεις για την kυριαρχία της Ελλάδας είναι απαράδεκτες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί να δυναμώσουμε τις συμμαχίες μας. Οι δεσμοί μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτεροι από ποτέ, θα στείλουμε το μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Σεβασμιότατε, κύριε Πρέσβη, κυρίες και κύριοι, αγαπητέ George (Marcus),

Καταρχάς σάς ευχαριστώ πολύ για τα τόσα ευγενικά λόγια που είπατε στην εισαγωγή σας. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Με τιμά πραγματικά η παρουσία σας. Σας ευχαριστώ για τον θερμό χαιρετισμό σας και τα τόσα ευγενικά σας λόγια.

Πράγματι, η επίσκεψή μου στη Νέα Υόρκη πραγματοποιείται μόλις λίγους μήνες ύστερα από μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη – όπως απεδείχθη – στην Ουάσιγκτον.

Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω όλους εσάς. Ιδίως κάποιους που εργάστηκαν πολύ σκληρά για να γίνει αυτή η επίσκεψη και να πραγματοποιηθεί αυτή η ομιλία. Δεν ήταν αυτονόητο ότι θα συνέβαινε όταν ξεκινήσαμε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr