Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ειδική περίπτωση – Έχουμε αντοχές ως οικονομία

Οικονομια


Συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, τονίζοντας ότι κλείνει ένας κύκλος ταλαιπωρίας για τη χώρα μας. Σημείωσε ότι η οικονομία της Ελλάδας έχει ακόμα αντοχές, ενώ χαρακτήρισε επιβεβλημένες αλλά και κοινωνικά δίκαιες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση του βάρους στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης είναι δύο από τις προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία.

Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τρέξει η κυβέρνηση ακόμα πιο γρήγορα γιατί οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι. «Μπορεί να είμαστε ικανοποιημένη από την απόδοσή μας αλλά δεν μένουμε στάσιμοι» είπε και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ειδική περίπτωση. «Αναγνωρίζεται πλέον ότι ο 12ετής κύκλος ταλαιπωρίας κλείνει» πρόσθεσε.

«Πετύχαμε πολλά χωρίς να είναι εύκολο και χρειάστηκε σκληρή δουλειά. Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμασταν ούτε εμείς πόσο πίσω είμασταν, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε άλματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον».

«Πάρα το γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος στην ευρωζώνη είμαστε συγκριτικά σε καλύτερη θέση από ότι άλλες χώρες του νότου, γιατί έχουμε χαμηλές ανάγκες αποπληρωμής χρέους, γιατί φροντίσαμε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr