Κ. Μητσοτάκης: Δώσαμε 5 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε την κοινωνία στις αυξήσεις της ενέργειας

Νεα


Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας λόγω της ενεργειακής κρίσης, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

«Έχουμε δώσει, όμως, πολλά χρήματα για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, 5 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά για να στηρίξουμε την κοινωνία για τις αυξήσεις της ενέργειας. Είναι λίγα αυτά; Σας ρωτώ, είναι λίγα αυτά; Όταν ερχόμαστε και υλοποιούμε τώρα το Power Pass και θα υπάρξουν επιστροφές στους λογαριασμούς των νοικοκυριών για όσους, πράγματι, πλήρωσαν υπερβολικές αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια το τελευταίο εξάμηνο. Είναι μία αναγνώριση μίας αδικίας την οποία ερχόμαστε και τη διορθώνουμε. Αυτή θα είναι η πολιτική μας από εδώ και στο εξής και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την κοινωνία για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από αυτή την παγκόσμια έκρηξη του πληθωρισμού» ανέφερε ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η τριτολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή:

«Κύριε Πρόεδρε, μία παρατήρηση επί της διαδικασίας. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι, είναι 18:30 το απόγευμα, ξεπεράσαμε όλοι αρκετά το χρόνο των ομιλιών, όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι σε αυτές τις προ ημερησίας συζητήσεις υπάρχουν ορισμένοι άγραφοι κοινοβουλευτικοί κανόνες, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται.

Ένας από τους κανόνες αυτούς είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να βρίσκονται…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr