Κ. Μητσοτάκης: Δεν «τσιμπάμε» στις προκλήσεις της Τουρκίας – Θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση στο ρεύμα

Πολιτικη


O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (20/09) συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό SFERA και τοποθετήθηκε για το σύνολο της επικαιρότητας, με σημαντικές αναφορές στη θωράκιση των νοικοκυριών με την κλιμακωτή επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα ελληνοτουρκικά.

«Η επιλογή μας είναι να μην “τσιμπάμε” στις προκλήσεις. Είναι σίγουρα και προεκλογικό παιχνίδι. Το 63% των Τούρκων δεν θεωρούν την Ελλάδα απειλή. Είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του δήλωσε ότι «θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα, από την άλλη πρέπει να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε χωρίς να πλακωνόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε κάθε μέρα αυτή την ένταση και αυτό το δηλητήριο;».

Κλιμακωτή επιδότηση στο ρεύμα

«Θα μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα στους πολίτες ώστε να δρομολογήσουν δράσει εξοικονόμησης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την ενεργειακή κρίση την οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανές φαινόμενο».

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός «εμείς έχουμε δρομολογήσει έναν μηχανισμό υποστήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, φαντάζομαι θα ακούτε το τελευταίο διάστημα λιγότερα παράπονα από το προηγούμενο διάστημα».

Ειδικά για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο Κυριάκος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr