Κ. Αγοραστός: «Ο Αχελώος είναι το μεγαλύτερο green deal έργο»

Τα Νεα της Περιφερειας


Ημερίδα με θέμα το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας διοργάνωσε στην Αργιθέα Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως η ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου αποτελεί το μεγαλύτερο «green deal»  έργο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. “Είναι έργο εθνικής και ζωτικής σημασίας. Συμβάλλει σημαντικά στην αυτάρκεια της χώρας στην παραγωγή ενέργειας, στην επάρκεια νερού για ύδρευση και άρδευση καθώς και στην προφύλαξη της Θεσσαλίας από τις επιπτώσεις και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής που συντελείται.

Συμβάλλει καθοριστικά στην ορθή διαχείριση των υδάτων και στη σωστή ισορροπία φύσης, ανθρώπου και παραγωγής στη Θεσσαλία

Βλέποντας κανείς τα ημιτελή έργα του Αχελώου ανασύρει στη μνήμη του την κινηματογραφική εικόνα του Τιτανικού. Ένα έργο πλέον της 25ετίας που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αν και έχουν δαπανηθεί 1,2 δις ευρώ, σε παρούσα αξία, από εθνικούς πόρους . Ένα έργο που αν είχε ολοκληρωθεί θα είχε αποτρέψει  πλημμυρικά  φαινόμενα στην περιοχή, όπως άλλωστε είχε επισημάνει  από το  2016 ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στη  σύσκεψη που είχε γίνει τότε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον τότε αρμόδιο Υπουργό.

Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να ολοκληρωθούν  άμεσα και ταχύτατα  τα ημιτελή υδροηλεκτρικά έργα του Αχελώου για να υπάρξει επάρκεια νερού τόσο για τις υδρευτικές όσο ανάγκες όσο και για την αύξηση της παραγωγικότητας των…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr