Κύπρος: Σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων για τον “Φάκελο της Κύπρου”

Νεα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου, σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων για τον “Φάκελο της Κύπρου”, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της έκδοσης του πολύτομου έργου βάσει του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για Πρόσβαση στο Υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον “Φάκελο της Κύπρου”.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν διάφορες πτυχές και επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη δημοσιοποίηση του ογκωδέστατου υλικού που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων κατά τα έτη 1986-1988.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οκτώ τόμοι, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκδοση του ένατου τόμου, που έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, τον οποίο θα ακολουθήσει ο δέκατος τόμος.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την κυπριακή Βουλή, η εν λόγω επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την προώθηση του όλου έργου με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.

Ανταπόκριση-Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Πηγή: ΕΡΤΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr