Κύπρος: Πρόγραμμα υποτροφιών σε κλάδους σχετικούς με υδρογονάνθρακες – ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Νεα


Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Αριθμό υποτροφιών για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού, για σπουδές που αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση ανακοίνωσε ότι προσφέρει το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, η παροχή υποτροφίας από το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα ισχύει μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Όσον αφορά τα υπόλοιπα έτη σπουδών του υποψηφίου υποτρόφου, αυτά θα καλύπτονται από το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις και με βάση τη σειρά κατάταξης που έχει ήδη εξασφαλίσει ο υποψήφιος στο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.

Σχετικοί κλάδοι σπουδών για προπτυχιακά προγράμματα ορίζονται κλάδοι σε θέματα Μηχανικής Πετρελαίου/Υδρογονανθράκων, Γεωλογίας, Γεωφυσικής, Διαχείρισης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και γενικότερα την ενεργειακή…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr