Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Μετατίθεται για τον Ιανουάριο το 2024 το προσεχές τουρνουά

Αθλητικα


Οι καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατούν στην Ακτή Ελεφαντοστού το καλοκαίρι του 2023, οδήγησαν την αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για τον Ιανουάριο του 2024.

Τον Φεβρουάριο του 2022 η Σενεγάλη επιβλήθηκε στα πέναλτι της Αιγύπτου και έγραψε ιστορία κατακτώντας το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για πρώτη φορά, με τους φίλους του ποδοσφαίρου στην μαύρη ήπειρο να χρειαστεί πάντως να περιμένουν δύο χρόνια μέχρι το επόμενο μεγάλο ραντεβού σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ναι μεν ήταν αρχικά προγραμματισμένο το επόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής να γίνει το καλοκαίρι του 2023 στην Ακτή Ελεφαντοστού, ωστόσο υπήρχε αλλαγή στο σχεδιασμό, με τους Ιβοριανούς να κρατούν τη διοργάνωση αλλά αυτή να αλλάζει ημερομηνία.

Συγκεκριμένα από εκεί που είχε οριστεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2023, η εκτελεστική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αφρικής συνεδρίασε στο Μαρόκο την Κυριακή (3/7) και ανακοίνωσε την απόφασή της να μην γίνει τότε, λόγω των δυνατών βροχοπτώσεων εκείνη την περίοδο, αλλά να λάβει χώρα τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2024Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr