Κυρ. Μητσοτάκης για Erasmus: Ευρωπαϊκό και εθνικό στοίχημα που παίρνει νέα διάσταση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Νεα


Ευρωπαϊκό και εθνικό στοίχημα που παίρνει νέα διάσταση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το πρόγραμμα Erasmus μιλώντας στην  εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 ετών από την έναρξή του.

Ο ίδιος ακούγοντας τις ομιλίες μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν πάρει μέρος σε αυτό είπε ότι αισθάνθηκε έκπληξη από το εύρος της παρέμβασης του. Ακόμα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με όχημα το Erasmus οι νέοι μαθαίνουν, σπουδάζουν και επικοινωνούν διαμορφώνοντας την κοινή ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το εσωτερικό Erasmus εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι φοιτητές θα αδράξουν την ευκαρία και θα έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά αντικείμενα και ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι είναι πρόγραμμα που υποστηρίζει καθηγητές και δασκάλους που μπορούν να μάθουν νέα πράγματα, και διευρύνει το γνωστικό τους αντικείμενο, ενώ -όπως είπε- σχολεία μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

«Για την Ελλάδα το πρόγραμμα παραμένει ο σταθερός δίαυλος επικοινωνίας με πολλά ευρωπαϊκά ιδρύματα, και συμβάλλει στην αναβάθμιση των ιδρυμάτων μας. Θεσπίζουμε εσωτερικό Erasmus προκειμένου να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο οι φοιτητές και οι σπουδαστές.Το ζητούσαν τα πανεπιστήμια, και οι φοιτητές πιστεύω ότι θα αγκαλιάσουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εντός της χώρας πολύτιμη εμπειρία, και να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά αντικείμενα» είπε ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr