Κυριάκος Μητσοτάκης για Πεντέλη: Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός

Νεα


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να ενημερωθεί για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, κυρίως για τα μέτωπα σε Μέγαρα και Σαλαμίνα αλλά και για την Πεντέλη.

Ο πρωθυπουργός, προχώρησε σε δηλώσεις, ευχαριστώντας αρχικά όσους έδωσαν μάχη με αυτοθυσία και τόνισε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα σε όσους οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές.

Σε ερώτηση που έγινε στον πρωθυπουργό για τα αίτια της φωτιάς στην Πεντέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρωθεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής. Αλλά για την Πεντέλη δεν αποκλείεται η περίπτωση του εμπρησμού».

Στις ίδιες δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πύρινα μέτωπα στη Σαλαμίνα και τα Μέγαρα αναφέροντας ότι υπήρξε καλύτερος συντονισμός από ό,τι είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, αλλά και πως με τον ίδιο τρόπο θα πορευτούμε και στο μέλλον.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης παρείχε την δέσμευση ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες με μεγάλη ταχύτητα και μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Όλες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, πείτε μας ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Πολιτική Προστασία και ποια είναι η εικόνα από τα μέτωπα αυτή τη στιγμή με τα κυριότερα τη Σαλαμίνα και τα Μέγαρα;

Πρωθυπουργός: Κατ’ αρχάς είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά χθες στην Πεντέλη και θέλω να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr