Κυκλοφοριακό πρόβλημα Αθήνας: Σχέδιο με 4 + 4 κινήσεις για την οριστική και βιώσιμη επίλυσή του

Οικονομια


Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο της Αττικής παρουσίασε o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του στο 5ο Autoforum.

Όπως εξήγησε, το σχέδιο αυτό απαντάει στα προβλήματα του σήμερα, αλλά αντιμετωπίζει και τις ανάγκες του αύριο. Βάζει τα θεμέλια για μια Αττική πιο εύκολη, προσβάσιμη, ανθρώπινη, και αναπτύσσεται σε 4 + 4 κινήσεις:

  • 4 κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, για άμεσα αποτελέσματα, και
  • 4 κινήσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του αύριο, ώστε να μη γίνει η Αθήνα πόλη απροσπέλαστη.

4 κινήσεις με άμεσα αποτελέσματα:

Οι 4 + 4 κινήσεις, όπως τις παρουσίασε ο κ. Καραμανλής, είναι:

  1. «Καθαρός Δακτύλιος».
    Ένα μέτρο δραστικό, που αποφασίστηκε όταν αυξήθηκε ξανά η κίνηση μετά την καραντίνα και το οποίο απέδωσε κάποια άμεσα αποτελέσματα. «Μειώσαμε τα οχήματα στο κέντρο της πόλης και κλείσαμε τα παραθυράκια για υπερβολικές και καταχρηστικές εξαιρέσεις. Το μόνιμο γαϊτανάκι του ελληνικού πολιτικού συστήματος: Να βγάζουμε σε όλο τον κόσμο άδειες για να κυκλοφορούν. Κι έτσι έχει ήδη δοθεί μια κυκλοφοριακή ανάσα στο κέντρο, αλλά έχει μειωθεί σημαντικά και η περιβαλλοντική επιβάρυνση», σημείωσε ο υπουργός.
  2. Περισσότερα λεωφορεία στο δρόμο.
    Η Αθήνα – όπως και η Θεσσαλονίκη – είναι από τις ελάχιστες πόλεις στον κόσμο, που ενίσχυσε τους στόλους των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας. «Παραλάβαμε περίπου 850 λεωφορεία στο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr