Κυβερνήτης Τέξας: Το Κογκρέσο να εξετάσει την ασφάλεια στα σχολεία και την ψυχική υγεία των αστυνομικών

Νεα


Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ζήτησε σήμερα από τους νομοθέτες της Πολιτείας να συγκροτήσουν επιτροπές για να εξετάσουν την ασφάλεια στα σχολεία, την ψυχική υγεία και την εκπαίδευση των αστυνομικών, με αφορμή το μακελειό στο σχολείο της πόλης Ουβάλντε, την περασμένη εβδομάδα, όπου ένας 18χρονος σκότωσε 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες.

Ο Άμποτ ζήτησε από τον αντικυβερνήτη Νταν Πάτρικ και τον πρόεδρο της Βουλής του Τέξας Ντέιντ Φέλαν να συγκροτήσουν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα κάνουν προτάσεις στο πολιτειακό Κογκρέσο και στο γραφείο του με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί μια επανάληψη της σφαγής του Ουβάλντε.

Διαβάστε επίσης: Τέξας: 11χρονη πασάλειψε όλο της το σώμα με το αίμα φίλης της για να φαίνεται νεκρή

«Ως Πολιτεία πρέπει να επανεξετάσουμε τα δίδυμα θέματα της σχολικής ασφάλειας και της μαζικής βίας. Ως ηγέτες, πρέπει να ενωθούμε αυτήν την στιγμή για να δώσουμε λύσεις και να προστατεύσουμε όλους τους Τεξανούς», γράφει ο Άμποτ, ζητώντας επίσης από βουλευτές και γερουσιαστές να εξετάσουν το θέμα των όπλων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, που επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, έχει δηλώσει ότι η αυστηρή νομοθεσία για τα όπλα δεν θα εμποδίσει τη βία και ότι οι πολιτικοί θα πρέπει αντιθέτως να επικεντρωθούν στο θέμα της θεραπείας και της πρόληψης των ψυχικών ασθενειών.

Απαντώντας στην επιστολή, ο Δημοκρατικός βουλευτής Κρις Τέρνερ ανέβασε στο Twitter…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr