Κρ. Αρσένης: Χωρίς καθηγητές τον Σεπτέμβρη και πάλι τα καλλιτεχνικά σχολεία

Νεα


Το θέμα των καλλιτεχνικών σχολείων αναφέρεται το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του, με αφορμή ερώτησης του βουλευτή του Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Δεν απάντησε το υπουργείο Παιδείας αν στις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί στα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας οι καθηγητές των ειδικοτήτων κινηματογράφου και χορού. “Χρειάζεστε τρεις μήνες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία των προσλήψεων. Για να έχουν τον Σεπτέμβριο αυτά τα σχολεία καθηγητές, πρέπει να ξεκινήσετε αύριο τη διαδικασία προσλήψεων. Έχετε σκοπό να ξεκινήσετε αύριο; Θα έχουμε καθηγητές σε αυτά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, ναι ή όχι;” ρώτησε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του στη βουλή. Η υφυπουργός Παιδείας αρνήθηκε να απαντήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες και είπε ότι η διαδικασία έκδοσης της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει “άμεσα” και οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα ολοκληρωθούν “έγκαιρα”. Καμία συγκεκριμένη δέσμευση.

Στα συγκεκριμένα σχολεία οι τομείς είναι τρεις -και στους δύο από αυτούς, τον κινηματογράφο και τον χορό, τα μαθήματα ξεκινούν μετά τον Ιανουάριο. Η μισή χρονιά χάνεται. Σε έγγραφο της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη προς το υπουργείο Παιδείας στις 12 Απριλίου 2022 αναφέρεται ότι η μη έγκαιρη τοποθέτηση των ωρομίσθιων καθηγητών/τριών στις κατευθύνσεις χορού και θεάτρου (περιλαμβάνεται και ο κινηματογράφος) και η συστηματική έναρξη αυτών…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr