Κρ. Αρσένης: Αυξήστε τώρα τα επιδόματα αναπηρίας

Πολιτικη


Στο θέμα των επιδομάτων αναπηρίας αναφέρεται το ΜέΡΑ 25 με δήλωση του βουλευτή του Κρίτωνα Αρσένη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Περιμένουμε το ΥΠΟΙΚ να κατανοήσει τις πληθωριστικές πιέσεις στους αναπήρους, είπε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι η ίδια προσπαθεί να δώσει έκτακτο επίδομα έως ότου το υπουργείο Οικονομικών αποφασίσει να προχωρήσει σε ενίσχυση των επιδομάτων των αναπήρων. Την πρωτοφανή αυτή δήλωση έκανε η κ. Μιχαηλίδου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη που είχε ως αντικείμενο το “πάγωμα” των αναπηρικών επιδομάτων εδώ και 11 χρόνια -παρά το γεγονός ότι πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,7%, και τη στιγμή που η αύξηση στις τιμές των βασικών για την επιβίωση κάθε νοικοκυριού αγαθών ξεπερνά το 20%.

Ενώ όλο και περισσότεροι δεν έχουν χρήματα να “περάσουν τον μήνα” η υφυπουργός Εργασίας δηλώνει στη βουλή ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πολίτες “μέχρις ότου καταλάβουμε και καταλάβουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τη διάσταση και τη διάρκεια αυτών των πληθωριστικών πιέσεων”.

Και πώς θα ενισχύσουν τους πολίτες, κατά το υπουργείο Εργασίας; Το έκαναν, είπε η κ. Μιχαηλίδου, με “έκτακτες δόσεις”. Απέφυγε να μιλήσει για το τι θα κάνουν, απέφυγε να μιλήσει με νούμερα για το τι έδωσαν. Αλλά τα άτομα με αναπηρίες τα γνωρίζουν καλά -250 ευρώ πήραν τα Χριστούγεννα και 200 ευρώ το Πάσχα. Ακριβώς…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr