Κρεμλίνο: Η Πολωνία μπορεί να αποτελέσει «πηγή απειλής»

Νεα


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι από την Πολωνία προέρχεται εχθρική ρητορική και ότι η Βαρσοβία μπορεί να αποτελέσει «πηγή απειλής».

Η Πολωνία έχει ηγηθεί των εκκλήσεων προς την ΕΕ να σκληρύνει τις κυρώσεις, και προς τη δυτική συμμαχία του ΝΑΤΟ να εξοπλίσει την Ουκρανία, καθώς προσπαθεί να αντισταθεί στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στα ανατολικά της.

Ο Stanislaw Zaryn, εκπρόσωπος των πολωνικών υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε ότι η Ρωσία διεξάγει εδώ και αρκετές ημέρες μια συντονισμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Πολωνίας, συμπεριλαμβανομένων των υπονοιών ότι θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Ο στόχος των ρωσικών ενεργειών είναι να δημιουργηθεί δυσπιστία μεταξύ της Πολωνίας και της Ουκρανίας, καθώς και να συκοφαντηθεί η Πολωνία και να παρουσιαστεί ως μια επικίνδυνη χώρα που δημιουργεί συγκρούσεις στην Ανατολική Ευρώπη», έγραψε σε σχόλιο που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Πολωνή υπουργός Περιβάλλοντος και Κλίματος Anna Moskwa δήλωσε τη Δευτέρα ότι «η Πολωνία είναι υπερήφανη που βρίσκεται στον κατάλογο των μη φιλικών χωρών του Πούτιν».

Πηγή: ΡόιτερςΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr