Κρεμλίνο: Αντίποινα για τον «αποκλεισμό» του Καλίνιγκραντ – Ακόμη και εις θάνατον οι Αμερικανοί «μισθοφόροι»

Νεα


Διαστάσεις λαμβάνει η διαμάχη Ρωσίας – Λιθουανίας μετά την απαγόρευση που επέβαλε η χώρα της Βαλτικής στη μεταφορά αγαθών στο Καλίνινγκραντ λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης στη Μόσχα για εξηγήσεις, ενώ στον ρωσικό θύλακα, που βρίσκεται μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας, μετέβη ο «πανίσχυρος» Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προειδοποιώντας με αντίποινα. ‘Ηδη παρατηρούνται ελλείψεις σε ορισμένα προϊόντα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προβλέπει κλιμάκωση διπλωματική και στρατιωτική από την πλευρά της Μόσχας, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Oι Ουκρανοί παραδέχονται ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την προέλασή του, έχοντας καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του Σεβεροντονέτσκ, με εξαίρεση το εργοστάσιο χημικών του Αζότ, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι.

Στον ουκρανικό νότο, στην κατεχόμενη Χερσώνα θα αρχίσει να εκπέμπει η ρωσική τηλεόραση, σε μία ακόμη προσπάθεια της Ρωσίας να εδραιώσει την κυριαρχία της στις κατεχόμενες περιοχές.

Χθες το πρωί η Μόσχα κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν τρεις πλατφόρμες γεώτρησης της εταιρείας Tchernomorneftegaz, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι να τραυματιστούν και άλλοι επτά να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr