Κρίσιμη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Η ατζέντα της αποψινής συνάντησης στον Λευκό Οίκο

Πολιτικη


Στην καθόλα σημαντική διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ βρίσκεται στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον. Απόψε Δευτέρα 16/5 περίπου στις 10:30 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει για δεύτερη φορά μέσα σε μια τριετία το κατώφλι του Λευκού Οίκου, για το πολυσήμαντο ραντεβού του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επισφραγίζοντας όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, την αναγνώριση της Ελλάδας από εταίρους και σύμμαχους ως αξιόπιστο και συνεπή παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, σε μία κρίσιμη γεωπολιτικά συγκυρία.

Στην ατζέντα της συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο περιλαμβάνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ενεργειακά, η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά, η διμερής συνεργασία και οι επενδύσεις.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη ο Λευκός Οίκος με την πρόσκληση στον Πρωθυπουργό και την αναβάθμιση της επίσκεψης με την ομιλία την Τρίτη στο Κογκρέσο, στέλνει μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση πως η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία επενδύει. Και επενδύει σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στο μέτωπο της αμυντικής συνεργασίας που αναδεικνύεται καίριο λόγω του πολέμου και του ρόλου που η Αλεξανδρούπολη διαδραματίζει για τα νατοϊκά και τα αμερικανικά στρατεύματα, αλλά επενδύει και στον κομβικό ρόλο που παίζει και θα παίξει ακόμη περισσότερο η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος στην δύσκολη επιχείρηση απεξάρτησης της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr