Κουφονήσια: Δύο οι σοροί που βρέθηκαν – Η πρώτη ανήκει σε ενήλικα

Νεα


Δύο τελικά είναι οι σοροί που εντοπίστηκαν σε σακούλα στην παραλία Φυκιό, στο Κάτω Κουφονήσι.

Η πρώτη είναι σε προχωρημένη σήψη απροσδιόριστης ηλικίας και φύλου και ανήκει πιθανότατα σε ενήλικα ενώ η δεύτερη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ανήκει σε άνθρωπο ή σε κάποιο ζώο.

Το χρονικό

Αρχικά, έγινε γνωστό ότι πτώμα σε προχωρημένη σήψη απροσδιόριστης ηλικίας και φύλου εντοπίστηκε στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση από την παραλία Φυκιό, στο Κάτω Κουφονήσι.

Ο εντοπισμός του έγινε από τον πλοίαρχο μίας θαλαμηγού που ειδοποίησε το λιμεναρχείο Νάξου. Αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του Νίκου Καπόγλη, λίγα μέτρα πιο μακριά οι λιμενικοί εντόπισαν υπολείμματα και μίας δεύτερης σορού. Και οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Νάξου.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα ενώ για την δεύτερη δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα. Οι δύο σοροί θα σταλούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά για περαιτέρω έρευνα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ¨Φυκιό¨ Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr