Κουμουτσάκος στην ΕΡΤ: Σε μορφή «εγχειριδίου» η κλιμάκωση της κρίσης από την Τουρκία (video)

Πολιτικη


“Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό χτίζει μια πορεία προς μία ένταση και κρίση. Θα έλεγα πως εφαρμόζεται ένα εγχειρίδιο πορείας προς κρίση” επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Επτά” με τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη ο Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. “Η θέση η δική μας είναι ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια, με δεδομένη και τη γενικότερη επεκτατική στάση της Τουρκίας. Να αισθάνονται ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες, γιατί κάνουμε ακριβώς αυτό που πρέπει, δηλαδή ετοιμαζόμαστε και για το πιο δύσκολο σενάριο” σημείωσε, θεωρώντας πιθανό, όλες οι ενέργειες της Τουρκίας να κρατηθούν σε ένα πλαίσιο ακραίας ρητορικής και μόνο. Όσον αφορά στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών που επαναφέρει μετ΄επιτάσεως η Τουρκία απαντά: “Ούτε βότσαλο δεν διαπραγματευόμαστε όσον αφορά αυτές τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας”

“Σε μία κρίσιμη στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις κλιμακώνονται με χαρακτηριστικά κρίσης, όλοι πρέπει να τοποθετηθούμε με αίσθημα ευθύνη σε όσα συμβαίνουν” σημείωσε.

Τη θέση του ότι η Τουρκία εφαρμόζει ένα εγχειρίδιο κλιμάκωσης της κρίσης της εξήγησε ως εξής:

“Πριν από ενάμιση χρόνο η Τουρκία έθεσε ένα θέμα στο τραπέζι – αφοπλίστε τα νησιά γιατί εάν δεν το κάνετε αμφισβητούμε την ελληνική κυριαρχία επ΄αυτών – που γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συζητήσει ή να συμβιβαστεί ποτέ γιατί…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr