Κορονοϊός: Θα έχουμε σύντομα ένα εμβόλιο που να μας καλύπτει από όλες τις παραλλαγές;

Νεα


Μπορεί να υπάρξει ένα εμβόλιο που να μας προστατεύει από όλες τις παραλλαγές του κορονοϊού κι αν ναι πότε επιτέλους θα μπει στη ζωή μας; Αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή…

Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, όλοι περιμένουν το «θαύμα της επιστήμης» που θα μπορούσε, γιατί όχι, να τερματίσει την πανδημία της Covid-19.  Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη απ’ όσο νομίζουμε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ -ο γνωστός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA)- ζήτησε από τις παρασκευάστριες εταιρείες να προσαρμόσουν τα εμβόλια τους, ώστε να καλύπτουν όλη τη «βεντάλια» των μέχρι σήμερα γνωστών παραλλαγών του κορονοϊού. Tα νέα εμβόλια δεν θα παραδοθούν πριν από τον Οκτώβριο.

  • ECDC και EMA συνιστούν δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίων σε άτομα ευάλωτα και άνω των 60

Το παν-εμβόλιο

«Ο όρος pan-coronavirus vaccine (δηλαδή ένα εμβόλιο που να καλύπτει όλες τις παραλλαγές και υποπαραλλαγές του ιού) δυστυχώς έχει έναν αστερίσκο δίπλα του», δήλωσε στο Fortune ο Δρ.Στιούαρτ Ρει, αντιπρόεδρος της Ιατρικής για την ακεραιότητα και την ανάλυση δεδομένων στο Τμήμα Ιατρικής του Johns Hopkins.

Ένα τέτοιο εμβόλιο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει όλους τους κορονοϊούς, που ονομάστηκαν έτσι λόγω της εμφάνισής τους που μοιάζει με κορόνα στο μικροσκόπιο. Ή θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην COVID-19 και τις παραλλαγές του. Ή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους τέσσερις μακροχρόνιους κορονοϊούς που κυκλοφορούν ως κοινό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr