Κορινθία : Αποκαθίστανται οι ζημιές στο οδικό δίκτυο του πυρόπληκτου Σχίνου

Τα Νεα της Περιφερειας


Ένα σημαντικό έργο για την Κορινθία δρομολογήθηκε για την πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου.

Πρόκειται για την “Αποκατάσταση Βλαβών Οδικού Δικτύου στην Πυρόπληκτη Περιοχή του Σχίνου”, που υπεγράφη στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης απο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου στην περιοχή του Σχίνου που προκλήθηκαν μετά την πυρκαγιά του Μαΐου 2021.

ΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ

Οι εργασίες που προβλέπονται από την μελέτη του έργου, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό ερεισμάτων, ρείθρων, την κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους περίπου πεντακοσίων μέτρων, την κατασκευή τριών κιβωτοειδών οχετών, την άρση καταπτώσεων, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, τον καθαρισμό ρεμάτων, την αποκατάσταση φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, την κατασκευή νέου οδοστρώματος επί των προς κατασκευή κιβωτιοειδών οχετών, την διαγράμμιση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων.

Το έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ χρηματοδοτείται από από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 99.889€ εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΓΚΙΩΝΗ

“Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr