Κομοτηνή: Το τεφτέρι επέστρεψε στα μπακάλικα της γειτονιάς

Τα Νεα της Περιφερειας


Μικροί «φάροι» σε λειτουργία πολλές ώρες της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ. Πρώτα ανοίγουν, τελευταία κλείνουν, ανά πάσα στιγμή έτοιμα να δεχθούν παραγγελίες, να δώσουν λύσεις καλύπτοντας ελλείψεις, να σταθούν στην νοικοκυρά που κάτι της σώθηκε και δεν το είχε προσέξει, που κάτι λείπει από το τραπέζι της και είναι απαραίτητο να προστεθεί. Που όλο και κάτι χρειάζεται το σπίτι, αλλά πού χρόνος, και διάθεση να τρέχει αλλού.

Άντεξαν την πίεση από τα μεγάλα super market και στάθηκαν όρθια. Μπόρεσαν να αποτελέσουν με πολλές ώρες λειτουργίας την διαθέσιμη επιλογή. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό βρίσκονται αντιμέτωπα με κάτι γνώριμο από το παρελθόν, την μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

«Δυστυχώς η κίνηση είναι πολύ πεσμένη, αγγίζει το 60% η πτώση» δηλώνει ο κος Κώστας. Επτά (7) χρόνια τώρα λειτουργεί το δικό του mini market σε γειτονιά της Κομοτηνής. Περιγράφοντας την συμπεριφορά των καταναλωτών, 2,5 χρόνια μετά την εμφάνιση του Covid σημειώνει ότι οι πελάτες πια πραγματοποιούν, όσο μπορούν, λιγότερες αγορές. «Παίρνουν μόνο τα αναγκαία» δηλώνει χαρακτηριστικά και μιλά για το «τεφτέρι» που επέστρεψε για τα καλά. «Το «γράφτα» ακούγεται ολοένα και πιο συχνά» λέει και σημειώνει ότι η εξόφληση του λογαριασμού γίνεται συνήθως στο τέλος μήνα, χωρίς να λείπουν και οι ασυνεπείς, «σπάνια, αλλά συμβαίνει και αυτό» παρατηρεί χαρακτηριστικά γνωρίζοντας πως ένας καλός επαγγελματίας είναι έτοιμος να «απορροφήσει» τα πάντα.

«Πώς…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr