Κομοτηνή: Σε δύσκολη κατάσταση οι ιδιοκτήτες περιπτέρων

Τα Νεα της Περιφερειας


Μετρούν κέρματα… Περιορίζουν παραγγελίες… Διπλασιάζουν ώρες δουλειάς… Και κάποιοι από αυτούς, μην αντέχοντας την αναδουλειά, κατεβάζουν ρολά οριστικά. Αυτό είναι το σκηνικό, στο οποίο παλεύουν να κρατηθούν «ζωντανοί» επαγγελματικά τα τελευταία δέκα (10) χρόνια οι ιδιοκτήτες- εργαζόμενοι στα περίπτερα της Κομοτηνής.

Όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr λόγω της περιορισμένης, σχεδόν μηδαμινής, τουριστικής κίνησης εντός της πόλης, και με τους περισσότερους κατοίκους στις θερινές τους κατοικίες τα καλοκαίρια στην Κομοτηνή (όπως και το φετινό) είναι από τις πιο δύσκολες περιόδους. «Περιορισμένη κίνηση, περιορισμένη και η κατανάλωση, ελάχιστες οι εισπράξεις» εξηγούν χαρακτηριστικά.

Με την αγωνία της αποπληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος πέρασε το καλοκαίρι ο κύριος Αντώνης και η σύζυγος του. Ιδιοκτήτρια περιπτέρου η σύζυγος και λίγο πριν την συνταξιοδότηση, εργαζόμενος στην ίδια μικρή επιχείρηση ο ίδιος επί σαράντα ολόκληρα χρόνια κρατά στα χέρια του το φετινό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με 470 ευρώ “περιμένει αφημένος στον πάγκο την αποπληρωμή του” λέει και δείχνει τον αντίστοιχο περσινό λογαριασμό ποσού 130 ευρώ. «Με τους μισούς ντόπιους μόνο το καλοκαίρι και ξένους ούτε για δείγμα δεν μπορείς να αντέξεις κρατώντας αναγκαστικά ψυγεία σε λειτουργία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί για το χώρο του είναι η αριθμητική συρρίκνωση των περιπτέρων της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr