Κομοτηνή: Νέος εξοπλισμός και ενημέρωση για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων στο Τμήμα Καθαριότητας

Τα Νεα της Περιφερειας


Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποφυγή ατυχημάτων κατά την ώρα εργασίας δίνουν οι υπεύθυνοι στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ertnews.gr του πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, κου Ανέστη, έχει ήδη πραγματοποιηθεί διανομή κατάλληλου εξοπλισμού σε παλιούς και νέους εργαζόμενους για την αποφυγή ατυχημάτων, όμοια με αυτά που καταγράφονται συχνά σε ίδια πόστα, σε άλλους δήμους της χώρας.

«Κάθε ένας και κάθε μια που εργάζεται στο Τμήμα, ανάλογα με το πόστο του/της και τα καθήκοντά του/της, παρέλαβε τα μέσα ατομικής προστασίας: φόρμα, παντελόνι, παπούτσια, γιλέκα, γάντια κ.α. ανάλογα με ό,τι προβλέπει το ΦΕΚ» τόνισε. Παράλληλα, σημείωσε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενημέρωση των νεοπροσληφθέντων με 8μηνες συβάσεις (70 στον αριθμό ) κυρίως για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Πάγια τακτική του Τμήματος η αποφυγή ανάληψης εργασιών από τους νεοπροσληφθέντες σε θέσεις τέτοιες όπου οι κίνδυνοι να συμβεί ένα ατύχημα είναι μεγαλύτεροι, όπως πίσω από τα απορριμματοφόρα. Θετικός κρίνεται και ο ρόλος στην προσπάθεια αυτή του ανανεωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, που διαθέτει το Τμήμα.

Λόγω δε των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, αλλά και κατά τη διάρκεια του συνόλου του καλοκαιριού, η προσαρμογή του ωραρίου είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργαζόμενου σε συνεννόηση με τον προϊστάμενό του, για την αποφυγή των κινδύνων. Προσέλευση και ξεκίνημα της δουλειάς πολύ νωρίς…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr