Κομοτηνή: Κινήθηκε η αγορά των υποδημάτων -Αυξημένα τα κόστη προμήθειας και λειτουργίας, λένε οι έμποροι

Τα Νεα της Περιφερειας


Μια “μικρή κίνηση”, αυτό κατέγραψαν την περίοδο του καλοκαιριού οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υπόδησης στην Κομοτηνή. «Λίγο καλύτερα από πέρσι», «πεσμένη, όμως, όπως λένε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Το «μέτρια προς καλούτσικη» που κατέθεσαν μιλώντας στο www.ertnews.gr «μεταφράζεται», όπως είπαν σε πωλήσεις τόσο στα ανδρικά είδη, όσο και στα γυναικεία. Με κινητήριο «μοχλό» πάλι τους ντόπιους αγοραστές κι ελάχιστους, όπως εξηγούν ξένους, καθώς η επισκεψιμότητα ήταν περιορισμένη εντός της Κομοτηνής.

Όσον αφορά στις τιμές; «Προσπαθήσαμε να τις διατηρήσουμε στα ίδια με πέρσι επίπεδα» τόνισαν κι έσπευσαν να προσθέσουν ότι το δικό τους κόστος, της αγοράς και της προμήθειας είναι ανεβασμένο λόγω της ενεργειακής κρίσης και του εισαγόμενου πληθωρισμού.

“Τσιμπημένες”, ωστόσο, από την πλευρά τούς βρίσκουν τις τιμές πώλησης τούς οι αγοραστές που όπως ανέφεραν στο www.ertnews.gr οι παλιές συνήθειες “αγορά και δεύτερου ζευγαριού” έχουν αφεθεί αναγκαστικά πίσω.

«Βραχνάς», όπως λένε οι ίδιοι, αποτελεί το υψηλό κόστος λειτουργίας των καταστημάτων τους, ιδιαίτερα για εκείνους που ενοικιάζουν επαγγελματική στέγη. «Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κάνει την διαφορά» εξηγούν σχολιάζοντας με προβληματισμό ότι ίσως τα ακόμη πιο δύσκολα να είναι μπροστά τούς.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr