Κομοτηνή: Η κίνηση συνεχίζεται για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης

Τα Νεα της Περιφερειας


Όταν φύγουν οι 4ετης φοιτητές (που έχουν τώρα την υποχρέωση της εξεταστικής), τότε σίγουρα θα αδειάσουν νέα διαμερίσματα στην Κομοτηνή, πιο βολικά για τους φοιτητές (νεοεισερχόμενους και παλιούς). Το παραπάνω διαβεβαιώνουν επαγγελματίες του χώρου της ενοικίασης ακινήτων.

Η ζήτηση μπορεί να συνεχίζεται, ωστόσο, οι ευκαιρίες για ενοικίαση στέγης φοιτητικής στο κέντρο είναι: και « μετρημένες» και «απομακρυσμένες» και “ακριβές “. “Όλες οι επιλογές είναι πιο ακριβές φέτος, τουλάχιστον κατά 20% , χωρίς να λείπουν, όμως, και ευκαιρίες για φθηνότερα διαμερίσματα (πιο απομακρυσμένα).

Όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr « οι πρώτοι – πρώτοι που ήρθαν εγκαίρως με τους γονείς τους έκλεισαν ακριβά». Φέτος, στην Κομοτηνή θα είναι ελάχιστα τα διαμερίσματα που θα μείνουν ξενοίκιαστα. Αντιθέτως, η αυξημένη ζήτηση λόγω των φοιτητών, των εργαζομένων σε έργα που γίνονται στην ΒΙΠΕ και των στρατιωτών στάθηκε αιτία να ενοικιαστούν και διαμερίσματα, κάπως απομακρυσμένα από το κέντρο.
«Η Κομοτηνή είναι μικρή πόλη, οι μετακινήσεις γίνονται γρήγορα, οπότε δεν θα πρέπει οι αποστάσεις να τους δημιουργούν δισταγμό στην επιλογή κατοικίας» τονίζουν και σημειώνουν ότι τα κεντρικά σπίτια είναι πάντα πιο ακριβά, ομοίως και τα σπίτια κοντά στις στάσεις των λεωφορείων, των τμημάτων του Πανεπιστημίου.

«Πόσο πιο ακριβά;» ρωτάμε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους ίδιους τους φοιτητές; «Τουλάχιστον 20% πιο πάνω με την δίχωρη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr