Κομοτηνή: Επιστροφή στις ολιγοήμερες διακοπές, αλλά με υψηλό κόστος για τους κατοίκους της Ροδόπης

Τα Νεα της Περιφερειας


Αποφασισμένοι να μην χάσουν τις διακοπές τους, έστω αυτή τη μικρή ανάπαυλα των τεσσάρων και πέντε ημερών, φαίνεται πως είναι οι κάτοικοι της Ροδόπης. Σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία της Κομοτηνής από την περσινή «ελάχιστη» κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο περάσανε φέτος στο «πολύ καλύτερα από πέρσι» γεγονός που αποτυπώνεται με αύξηση της κίνησης κατά 80-90% σε σχέση με 2021.

Αυξημένη η ζήτηση. Αυξημένο και το κόστος των διακοπών κατά 50% δηλώνουν στο www.ertnews.gr οι επαγγελματίες του χώρου και κάνουν λόγο για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων (ακτοπλοϊκών, αεροπορικών, ΚΤΕΛ), αλλά και των ξενοδοχείων.

Η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις ξεχωρίζουν οι εξής προορισμοί: Σίφνος, Σέριφος, Σκιάθος, Σκόπελος και Λήμνος (χωρίς να λείπουν και οι πιο γνωστοί προορισμοί: Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτμος, Τήνος κ.α. ). Όπως δεν λείπουν και κάτοικοι της περιοχής που επιλέγουν ταξίδια στο εξωτερικό (για παράδειγμα το Παρίσι, που φαίνεται πως αποτελεί σταθερή επιλογή). Τα ταξίδια στο εξωτερικό, όμως, λόγω Covid, συνοδεύονται πάντα από μια μικρή επιφύλαξη.

«Θέλουν να ταξιδέψουν όλες οι ηλικίες», δήλωσε στο ertnews.gr επαγγελματίας του τουρισμού και έκανε λόγο για «Άτομα όλων των ηλικιών, ζευγάρια, αλλά και μόνοι, νέοι, αλλά και μέσης ηλικίας», που αναζητούν πληροφορίες με τους περισσότερους να κλείνουν για τον Αύγουστο και τους ηλικιωμένους να επιλέγουν Σεπτέμβριο θέλοντας να αποφύγουν την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr