Κομοτηνή: Εξαιρετική η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης – Συνεχείς οι έλεγχοι

Τα Νεα της Περιφερειας


Τη διαβεβαίωση ότι μπορούν να συνεχίσουν να κολυμπούν οι λουόμενοι χωρίς να διατρέχουν κανένα απολύτως κίνδυνο έδωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-7-2022) ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, ο κοs Ανδρέας Καραγιώργης.

Όπως είπε ο έλεγχος της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά με την ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιών. Με την έκδοση αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας ακτών κολύμβησης πάντα να ακολουθεί. Γι αυτή τη θερινή περίοδο θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

«Δύο φορές την εβδομάδα παίρνω την ενημέρωση στο γραφείο μου από την αρμόδια επιτροπή» είπε και σημείωσε ότι για τον διαρκή έλεγχο και την άμεση λήψη δειγμάτων από όλη την παράλια ζώνη της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. έχει συσταθεί δύο και πλέον χρόνια τώρα ειδικό δίκτυο παρακολούθησης.

Μάλιστα έσπευσε να επισημάνει, ότι είναι στενή η συνεργασία με τους κατά τόπους οργανισμούς. «Στις παρακολουθούμενες ακτές γίνονται συστηματικά δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων, καθώς και μακροσκοπικός έλεγχος του νερού μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr