Κομοτηνή: Ένα γκράφιτι για τον πλανήτη από τους μικρούς μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Τα Νεα της Περιφερειας


Επέλεξαν μια μορφή σύγχρονης τέχνης για να εκφραστούν. Ένα μεγάλο γκράφιτι με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής υπό την καθοδήγηση του εικαστικού Παναγιώτη Αμπεριάδη στον χώρο της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία, στο γνωστό “καράβι”.

Πρόκειται, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (6-5-2022) για δράση ενταγμένη στο 1ο GREEN FEST που διοργανώνει το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με συλλόγους,φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής.

«Οι μαθητές είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος, στο σχολείο γίνεται αναφορά στην αξία της ανακύκλωσης και στις πρακτικές που πρέπει να ακολουθούνται, ωστόσο, κύριος είναι ο ρόλος της οικογένειας» είπε ο κος Αμπεριάδης προτρέποντας τους γονείς να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους δείχνοντας στην πράξη το καλό παράδειγμα.

Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το σχέδιο στάθηκε στη δουλειά που έγινε εντός του σχολείου με συζητήσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες και την εκπόνηση των πρώτων σχεδίων. «Δείχνουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, συζητούν, κατανοούν και γνωρίζουν τα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και τις απειλές που δέχεται» δήλωσε ο εμπνευσμένος εικαστικός για τους μικρούς ταλαντούχους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr