Κομισιόν: Σήμερα οι προτάσεις για το 6ο πακέτο κυρώσεων – Σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Νεα


Σήμερα, αναμένεται η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σταδιακή επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Ζητούμενο παραμένει η κοινή ευρωπαϊκή στάση στο θέμα των πληρωμών του φυσικού αερίου σε ρούβλια. Στο έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας θα περιλαμβάνεται και ο αποκλεισμός και άλλων Ρωσικών τραπεζών, από το σύστημα συναλλαγών SWIFT.

Διαβάστε επίσης Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας ΕΕ: Η Ευρώπη δεν πληρώνει σε ρούβλια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σκοπό να εγκρίνει τον έκτο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία στο προσεχές Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη του Παναμά, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, πως η ΕΕ ευελπιστεί πως το νέο πακέτο κυρώσεων θα συμπεριλάβει την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει το έκτο πακέτο κυρώσεων εντός της εβδομάδας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ, ο οποίος προεδρεύει στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων, είπε πάντως πως ελπίζει η ΕΕ να λάβει «μέτρα για να περιορίσει κατά πολύ» τις εισαγωγές ρωσικού αργού στην Ευρώπη, παραδεχόμενος πάντως πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ομοφωνία.

«Είμαι όμως πεπεισμένος ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές πετρελαίου, θα καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ως το επόμενο συμβούλιο», πρόσθεσε.

Ένα πιθανό επάργκο μέτρο θα στερούσε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr