Κομισιόν για Ιταλία: “Ουσιώδης” η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, μεταρρυθμίσεις για έλλειμμα και χρέος

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica δημοσιεύει σε άρθρο της μερικές από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Κομισιόν στην Ιταλία.

Η είδηση, η οποία αποτελεί πρωτιά και αναδημοσιεύθηκε εκτενέστερα από τα Ιταλικά ΜΜΕ, αναφέρει πως “η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (γνωστό και ως Pnrr) για την Ιταλία είναι «ουσιώδης»”, προσθέτοντας πως η Ιταλία “πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να παρέμβει στο φορολογικό σύστημα” με μέτρα όπως “τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος φυσικών προσώπων” αλλά και να προβεί στην “αναθεώρηση του κτηματολογίου”.

Όπως μεταδίδει η La Repubblica “αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί ένα σύστημα που συνεχίζει να εκδηλώνει «υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες». Ειδικότερα για το έλλειμμα και το χρέος”, αλλά και με προσοχή προς την “αδύναμη ανάπτυξη”. Η Ιταλία θα χρειαστεί «πολιτικές που στοχεύουν στην επίτευξη συνετών δημοσιονομικών θέσεων μεσοπρόθεσμα και στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους», τονίζει το άρθρο.

Μια σκληρή αλλά ελπιδοφόρα στάση της Ευρωπαϊκής Κομισιόν προς την Ιταλία

Ενώ λοιπόν η Επιτροπή αναγνωρίζει πως “έχει σημειωθεί «πρόοδος» όσον αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα, την «απασχόληση», τη «μείωση της φτώχειας» και στους «στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης»”, η Ιταλική εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας πως “είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στο Pnrr το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr