Κοινός βηματισμός Ελλάδας και Ισραήλ – Η Λιβύη επιχείρησε να ρίξει τους τόνους με την Αθήνα (video)

Πολιτικη


Διάλογος για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μπορεί να γίνει μόνον με την εκλεγμένη κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο στην Λιβύη, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς της Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης. Ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης πάντως επιχείρησε να ρίξει τους τόνους με την Αθήνα, λέγοντας ότι πρέπει να εξαλειφθούν όλες οι αιτίες της κακής κατανόησης.

Λίγες ώρες μετά την προσπάθεια διπλωματικού εγκλωβισμού του Νίκου Δένδια από την Τρίπολη και καθώς αποδείχθηκε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης άγεται και φέρεται από τη βούληση της Άγκυρας, ο Μοχάμεντ Μέμφι ως επικεφαλής ενός εκ των εκλεγμένων θεσμών της χώρας, διευκρινίζει ότι το Προεδρικό Συμβούλιο προάγει τη συνεργασία με την Ελλάδα.

Ο Μοχάμεντ Αλ Μένφι Επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου Λιβύης, τόνισε ότι: «Το Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες παρεξηγήσεων και να αποφύγουμε τυχόν διπλωματικά επεισόδια, απορρίπτοντας κάθε κλιμάκωση».

Η θέση της Αθήνας παραμένει σταθερή, με τον Νίκο Δένδια να υπενθυμίζει ότι η εντολή της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr