Κοζάνη: Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Βάλια Κάλντα

Τα Νεα της Περιφερειας


Συνεχίζει να καίει η φωτιά τον Εθνικό Δρυμό στην περιοχή των Γρεβενών. Η φωτιά που είναι σε εξέλιξη είναι έρπουσα και όχι επικόρυφη, εξαπλώνεται στο ρέμα του Αυγού στη Βάλια Κάλντα στα όρια της Π.Ε. Γρεβενών.

Η κατάσβεση επιχειρείται με επίγεια και εναέρια μέσα μέχρι τώρα, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία καθώς η φωτιά εξελίσσεται σιγά – σιγά στον μοναδικό παρθένο εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα, που αποτελει βιότοπο για αγριόγιδες, αρκούδες και ειδικό βιότοπο για δρυοκολάπτες.

Έκκληση να ενισχυθεί με εναέρια μέσα, τα οποία μπορούν να επιχειρούν, με ρίψεις νερού λόγω του δύσβατου και απόκρημνου της περιοχής. Πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής και εθελοντές δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, σε μια προσπάθεια να μην πάρει η φωτιά διαστάσεις και δεν θα μπορεί να ελεγχθεί σ’ ένα δάσος μοναδικού φυσικού κάλλους.

Στο δύσκολο έργο της Π.Υ. συνδράμει η Αντιπεριφέρεια Γρεβενών, με την Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Φωτογραφίες – βίντεο: Απόστολος ΔιανέλλοςΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr