Κλιματικός νόμος: Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Πολιτικη


Σκληρή κριτική ασκήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον κλιματικό νόμο που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια. Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψηφίστηκε και από τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική ΣυμμαχίαΑλέξης Τσίπρας, μίλησε για «νόμο φτιαγμένο όχι για να προστατεύσει το περιβάλλον αλλά για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνική πλειοψηφία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιτρέπει στο ράλι της αισχροκέρδειας να συρρικνώνει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι σήμερα, έναν χρόνο μετά από τη συζήτηση που είχε γίνει στην αίθουσα «μετά από πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά» για τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν έναν αξιόπιστο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο κλιματικό νόμο, «αυτό που συζητιέται σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση είναι το υπαρξιακό πρόβλημα της επιβίωσης τους».

Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης αντί να ψάχνει απάντηση στα κρίσιμα και υπαρξιακά προβλήματα της οικονομίας και στα «τετριμμένα» θέματα της καθημερινότητας των πολιτών – όταν «δεν είναι με το κρατικό αεροσκάφος σε ιδιωτική επίσκεψη στις ΗΠΑ, τρεις μέρες μετά την επιστροφή του από επίσημη επίσκεψή του εκεί, να παρακολουθεί τελικούς του ΝΒΑ, δίνοντας το παράδειγμα της ολιστικής του αντίληψης για τη ποιότητα της ζωής»-, προσπαθεί να βρει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr