Κλιμακώνει ο Πούτιν: Σχέδιο προσάρτησης 4 κατεχόμενων εδαφών – Ευθεία πρόκληση για τη Δύση

Νεα


Στην προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας μέσω δημοψηφισμάτων-εξπρές προχωρεί ο Πούτιν. Η επιθετική αυτή κίνηση κλιμακώνει τη σύγκρουση Δύσης – Ρωσίας και έρχεται ως απάντηση στην αντεπίθεση και τις νίκες των Ουκρανών σε κρίσιμα μέτωπα του πολέμου.

Λίγο πριν από την ενεργοποίηση του σχεδίου της Μόσχας, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριζε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS ότι ο Πούτιν επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι αναμένεται ένα «σημαντικό βήμα» προς αυτή την κατεύθυνση.

Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια συντονισμένα στήνουν κάλπες από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η ξαφνική ανακοίνωση -μόλις 3 μέρες πριν- γίνεται τη στιγμή που οι Ρώσοι χάνουν εδάφη ακόμη και στο Λουχάνσκ, τη μόνη επαρχία που κατείχαν στο σύνολό της.

H ανακοίνωση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Ουκρανών αλλά και του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, που έκανε λόγο για στημένα δημοψηφίσματα.

  • Μακρόν: Καμία διεθνή αναγνώριση σε δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας

«Είναι σαφέστατο ότι αυτά τα δημοψηφίσματα-παρωδία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ότι δεν καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο» αναφέρει ο Όλαφ Σολτς.

Τίθεται το ερώτημα πώς θα απαντήσει στο εξής ο Πούτιν στην ουκρανική αντεπίθεση με δυτικά όπλα, μάλιστα, από τη στιγμή που θα θεωρεί αυτά τα εδάφη ρωσικά. Στη διαφαινόμενη κλιμάκωση και στα σχέδια γενικής επιστράτευσης στη Ρωσία προστίθεται το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr