Κλιμακωτή επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα – Αύριο οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης

Νεα


Στο μέτωπο της ενέργειας, «κλείδωσαν» τα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι κλιμακωτή, ενώ επιδότηση θα δοθεί και για ηλιακούς θερμοσίφωνες. Αύριο το πρωί, ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης για ρεύμα και φυσικό αέριο.

Νέες τιμές ρεύματος αλλά και νέος μηχανισμός ενισχύσεων προβλέπεται από τον Οκτώβριο.

Προβλέπονται τρεις κλίμακες, με την επιδότηση να μειώνεται όσο αυξάνεται η κατανάλωση. Το πρώτο κλιμάκιο με τη μεγαλύτερη επιδότηση θα καλύπτει έως και 500 κιλοβατώρες το μήνα. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Σφαίρα», ο πρωθυπουργός δήλωσε πως το νέο μοντέλο επιδοτήσεων δίνει κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας, αναγνωρίζοντας όμως ότι πρέπει να στηριχθούν νοικοκυριά, που έχουν ως μόνη πηγή θέρμανσης το ρεύμα.

«Ένα νοικοκυριό το οποίο έκαιγε 500 κιλοβατώρες το μήνα, έβαζε μια θερμάστρα για να θερμανθεί, βρέθηκε με αδιανόητα υψηλούς λογαριασμούς. Είπαμε, λοιπόν, αυτό πρέπει να σταματήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα και όσοι έχουν μεγάλες καταναλώσεις, αν τις μειώσουν κατά 15% σε σχέση με πέρυσι θα επιβραβεύονται λαμβάνοντας την επιδότηση της χαμηλότερης κλίμακας κατανάλωσης. Η επιδότηση θα καλύπτει το σύνολο της επιπλέον επιβάρυνσης για όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο.

Για δυσκολίες στην εφαρμογή του προβλεπόμενου μπόνους της μείωσης κατανάλωσης ρεύματος έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, Κώστας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr