Κινεζική αντιπροσωπεία από την Guangdong συναντληθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη

Τα Νεα της Περιφερειας


Με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και μετά από πρόταση της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη, κινεζική αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια της Guangdong, η οποία έχει σχέσεις «αδελφοποίησης» με την Περιφέρεια Κρήτης, με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Περιφερειών και τη διεύρυνση της συνεργασίας τους.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Wang Shi, ιδρυτής της κινεζικής εταιρείας ακινήτων VANKE, ο οποίος πραγματοποιεί παράλληλα περιοδεία στη Ευρώπη κατά την οποία έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων καθώς και εταιρειών με πρωτοποριακή γνώση στην καθαρή κατασκευαστική τεχνική. Η εταιρεία του ειδικεύεται στην κατασκευή πράσινων κτηρίων και την ανακαίνιση κτηρίων ενσωματώνοντας καινοτόμες και έξυπνες λύσεις σε δομικά υλικά, ενεργειακή απόδοση και ανακύκλωση, χρησιμοποιεί υλικά που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος όσον αφορά στη χρήση του ξύλου του αλουμινίου κλπ. Έχει κατασκευάσει το 40% των κορυφαίων πράσινων κατοικιών στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αντιπεριφερειάρχη, το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στη συνεργασία σε θέματα πράσινων κτηρίων, μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος κλπ. Από την πλευρά του, ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr