Κηδεία Ελισάβετ: Στην Ουαλία ο βασιλιάς Κάρολος την τρίτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος – Όλο το πρόγραμμα

Νεα


Χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να συμμετέχουν στην ουρά μήκους σχεδόν πέντε μιλίων για να αποτίσουν φόρο τιμής στη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα (16/9), τρίτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος, ο νέος Βασιλιάς ταξιδεύει στην Ουαλία για να επιστρέψει μετά και να λάβει μέρος στην απογευματινή Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος θα πετάξουν στην Ουαλία με ελικόπτερο, όπου θα παρακολουθήσουν μια λειτουργία “προσευχής και προβληματισμού” στον καθεδρικό ναό Llandaff στις 11 το πρωί(1μμ Ελλάδος).

  • Κηδεία Ελισάβετ: Επιχείρηση «ατσάλινο δαχτυλίδι» στο Λονδίνο – Ελεύθεροι σκοπευτές, 1.500 στρατιώτες, 10.000 αστυνομικοί

Στη συνέχεια, το ζευγάρι θα μεταβεί στο κοινοβούλιο της Ουαλίας, όπου θα δεχτεί τα επίσημα συλλυπητήρια της αποκεντρωμένης κυβέρνησης. Εκεί, θα συναντήσει μέλη του Senedd (Ουαλικό κοινοβούλιο), προτού δώσει ακρόαση στον Ουαλό πρωθυπουργό Mark Drakeford στο Κάστρο του Κάρντιφ γύρω στις 12.25 μ.μ. (14:25 Ελλάδος).

Ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν συνήθως δεκτός θερμά στη χώρα, αλλά υπήρξαν εδώ και καιρό εκστρατείες κατά του ρόλου του- που χρονολογείται από την κατάκτηση του έθνους από την Αγγλία τον 13ο αιώνα – και για την ανεξαρτησία της Ουαλίας.

Διαμαρτυρία κατά της μοναρχίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί έξω από το κάστρο με την άφιξη του ζευγαριού.

Κατά την επιστροφή του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Βασιλιάς θα φιλοξενήσει θρησκευτικούς ηγέτες, πριν προετοιμαστεί για την Αγρυπνία των ΠριγκίπωνΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr