Καύσωνας: Τα σκήπτρα στο Άργος με 40.6 °C. – Πότε επανέρχονται φυσιολογικές θερμοκρασίες

Νεα


Oι μέγιστες θερμοκρασίες  ξεπέρασαν τους 40 βαθμούςμε τις θερμότερες περιοχές να εντοπίζονται στην Αργολίδα, στη Λακωνία και στη Φθιώτιδα. Στο Άργος κορυφώθηκε ο καύσωνας με θερμοκρασία στους 40.6 °C. βαθμούς κελσίου, ενώ ακολούθησαν η Σπάρτη και οι Άγιοι θεόδωροι με 40 βαθμούς, η Κόνιτσα, η Λαμία και οι Σέρρες με 39 βαθμούς.

 

Πολύ δύσκολες ήταν οι συνθήκες κυρίως για όσους εργάζονται στη ύπαιθρο.
Για την ελάττωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων το  υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιο που έχει εκδώσει, επισημαίνει στους εργοδότες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ακόμη και να μειώσουν τις ώρες απασχόλησης ή να προχωρήσουν σε σε παύση εργασιών αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η εγκύκλιος υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και τα μέτρα στα οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνεται η μόνωση των κτιρίων και των θερμών επιφανειών, η εξασφάλιση επαρκούς αερισμού, η χορήγηση διαλειμμάτων, η μείωση της απασχόλησης ή παύση εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους (μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγικές εργασίες).

Ο έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους όπου αναμένεται μεγαλύτερη θερμική καταπόνηση  είναι εντατικοί .

Σε λειτουργία έχει θέσει ο δήμος Αθηναίων κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων ομάδων. Παράλληλα, έχει τεθεί σε λειτουργία από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων “Γραμμή Βοήθειας”, μέσω της οποίας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr