Κατρίνης: Βαρίδι για την κυβέρνηση το κοινωνικό κράτος – Μοιράζει επικοινωνιακά ψίχουλα

Πολιτικη


Κριτική στην κυβέρνηση ότι «η πολιτική που ακολουθεί οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και οικοδομεί πελατειακό κράτος» άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κατά την ομιλία του στη βουλή. Πρότεινε αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων από τα κέρδη και μείωσή της σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα με τους μη προνομιούχους» υπογράμμισε. Για τα εθνικά θέματα ήταν επικριτικός ότι «δεν τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ».

«Η κυβέρνηση μοιράζει επικοινωνιακά ψίχουλα», είπε ο κ. Κατρίνης και σημείωσε ότι «είναι εφαρμογή τις υφιστάμενης νομοθεσίας οι αυξήσεις στις συντάξεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», ενώ υποστήριξε πως «είναι βαρίδι για την κυβέρνηση το κοινωνικό κράτος».

Ζήτησε άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας και τόνισε: «κάντε πραγματικούς και ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά».

Πρότεινε στήριξη των χαμηλόμισθων που έχουν χάσει το 18% της αγοραστικής τους δύναμης και ως προς τις αμοιβές, επισήμανε πως «ο κατώτατος μισθός πρέπει να επανέλθει στα 751 ευρώ και η εξέλιξή του να είναι ευθύνη των κοινωνικών εταίρων, μέσα από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις».

«Η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο μεγαλύτερο ενεργειακό πληθωρισμό στην Ευρώπη» επισήμανε και πρότεινε επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη, ώστε να στηριχθεί η μέση ελληνική οικογένεια.

Επιπλέον…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr