Καταιγισμός αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» — Ενισχυμένο το Fuel Pass 2

Οικονομια


Την αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» δρομολογεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά το τεράστιο ενδιαφέρον. Ήδη έχουν υποβληθεί 900.000 αιτήσεις. Τις επόμενες ημέρες αρχίζει υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση στα καύσιμα μέσω του ενισχυμένου Fuel Pass 2.

Έως τις 28 Ιουλίου οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με τις πρώτες 149.948 αιτήσεις να κατατάσσονται στις «κατ΄αρχήν επιλέξιμες» σε σύνολο περίπου 900.000 που υποβλήθηκαν.

Λόγω του ιδιαίτερα έντονου ενδιαφέροντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος μελετά την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

Δικαιούχοι ήταν όλοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Fuel Pass 2: Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το εισπράξουν

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, με στόχο οι δικαιούχοι να προλάβουν να το εισπράξουν πριν φύγουν για τις διακοπές του Αυγούστου.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δυο επιλογές:

· Να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων, έχοντας πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ. Η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ.

· Να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr