Καταιγίδα χακαρισμάτων – Κλείδωσαν το Instagram της δημοσιογράφου Κ. Νιάκαρη κι έστελναν μηνύματα

Νεα


Η εποχή των διακοπών είναι περίοδος αιχμής και για το Instagram. Και ό,τι είναι δημοφιλές προσελκύει απατεώνες όπως το μέλι τις μύγες. Τι κάνουν: Παγιδεύουν λογαριασμούς, κλειδώνουν “απέξω” τους χρήστες και στήνουν απάτες – σε άπταιστα ελληνικά – ζητώντας χρήματα από τους ανυποψίαστους φίλους των πραγματικών χρηστών. Μεταξύ των θυμάτων, και η αστυνομική συντάκτρια της ΕΡΤ Κάτια Νιάκαρη.

Ένα μήνυμα που έλαβαν δεκάδες χρήστες του Instagram ήταν αρκετό για να χακαριστούν προφίλ με χιλιάδες ακολούθους.

Το μήνυμα-«παγίδα»

Έλα μου τι κάνεις; Είσαι εδώ; Πρόσεχε! Κάποιος έχει ανεβάσει φωτογραφίες σου σε σελίδα με ροζ αγγελίες. Έλεος. Μπες και κάνε αφαίρεση ετικέτας. Δεν είναι ιός.

Η αρχή έγινε όταν χάκερ κατάφερε να παραβιάσει και να αποκτήσει τον έλεγχο του προφίλ της αστυνομικής συντάκτριας της ΕΡΤ Κάτιας Νιάκαρη. Αρχικά έστειλε δεκάδες μηνύματα σε ακολούθους της, από τους οποίους ζητούσε να πατήσουν το λινκ που συνόδευε το παραπλανητικό μήνυμα.

«Ήταν σοκαριστικό αυτό που μου συνέβη, γιατί έχω εκτεθεί απέναντι σε ανθρώπους που νόμισαν ότι μιλάνε μαζί μου. (…) Δεν είχα καθόλου πρόσβαση, προσπάθησα να μπω στο λογαριασμό μου αλλά δεν μου το επέτρεπε» ανέφερε η δημοσιογράφος.

«Εδώ και 40 ημέρες έχει ξεκινήσει μία καταιγίδα χακαρισμάτων λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης, είτε λέγεται ίνσταγκραμ, είτε facebook. (…) Στέλνουν λινκ παγίδες, για να πατήσει ο χρήστης και να του κλέψουν τους κωδικούς και μετά εκβιάζουν για να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr