Καναδάς: Νεκρός ο ένας από τους δύο δράστες των αιματηρών επιθέσεων σε κοινότητες αυτοχθόνων

Νεα


Νεκρός βρέθηκε ο ένας από τους δύο αδελφούς που  θεωρούνται  ύποπτοι για την κατά συρροή επιθέσεων με μαχαίρια, την Κυριακή στον Καναδά, που είχαν σαν αποτέλεσμα  δέκα νεκρούς. Η αστυνομία, εξακολουθεί να αναζητεί τον άλλο δράστη.

Η επίθεση αυτή είναι μεταξύ των πιο αιματηρών που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, ενώ το κίνητρό της παραμένει άγνωστο.

Εκτός από τους 10 νεκρούς άλλοι 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι από τους οποίους σοβαρά, σε δύο απομακρυσμένες πόλεις στον κεντροδυτικό Καναδά, στην επαρχία Σασκάτσουαν.

Χθες το βράδυ Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου,  13 θύματα εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται, τα τέσσερα από τα οποία σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας.

Το πτώμα του 31χρονου Ντέιμιεν Σάντερσον τελικά βρέθηκε στην κοινότητα Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον, μία από τις δύο όπου εξαπολύθηκαν οι επιθέσεις.

Έφερε πολλά «εμφανή τραύματα» και εντοπίστηκε «σε μια περιοχή κοντά σε ένα σπίτι», εξήγησε η αναπληρώτρια επιθεωρήτρια της Βασιλικής Χωροφυλακής του Καναδά.  Δεν  έχει διαλευκανθεί ο τρόπος με τον οποίο  πέθανε  ο Ντέμιαν  αλλά  εικάζεται ότι ενδέχεται να τον σκότωσε ο αδελφός του.

Αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι οι δύο δράστες είχαν καταφύγει στη Ρεγκίνα, την πρωτεύουσα της επαρχίας που βρίσκεται περισσότερα από 300 χιλιόμετρα μακριά.

Μέχρι χθες το βράδυ ο Μάιλς Σάντερσον, 30 ετών, «εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη και θεωρείται ένοπλος και επικίνδυνος», δήλωσε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr