Καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα Φωκίδας, Αργολίδας – «Ο μεγάλος κίνδυνος έχει αποφευχθεί»

Νεα


Αισθητά βελτιωμένη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα η οποία έχει σπάσει σε μικρότερα μέτωπα μετά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών. 

Εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των ανέμων οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία, ενώ μεγάλο βάρος της προσπάθειας έπεσε και στην Ιτέα όπου η φωτιά εφτασε 1 χλμ έξω από την πολή αγγίζοντας σπίτια και επιχειρήσεις. Εκκενώθηκε χθες προληπτικά η βόρεια Ιτέα και οι κάτοικοι με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς. Πλέον έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς. Μεγάλο θύμα της καταστροφής ο ελαιώνας της Άμφισσας, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές. Οι φλόγες έχουν υποχωρήσει αλλά οι ελιές «έχουν κουφώσει» όπως λένε οι πυροσβέστες χαρακτηριστικά  και θα καίνε για πέντε μέρες ακόμα.

«Μαζεύτηκε χθες η κατάσταση λίγο πριν τη δύση του ηλίου με τα εναέρια μέσα και με τις επίγειες δυνάμεις διασώθηκαν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις πέριξ της Ιτέας, μέχρι τις 3.30 το πρωί ο μεγάλος κίνδυνος είχε αποφευχθεί. Σήμερα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα. Υπάρχουν μικροεστίες, πιστεύω πολύ σύντομα θα κλείσει και αυτό, αλλά δυστυχώς θα μείνουν ανοιχτές οι πληγές από μια ακόμα φωτιά στον παραδοσιακό μας ελαιώνα», είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλης.

  • Δελμούζος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr