Καλογριανή Καλαμπάκας: Το ορεινό χωριό της Πίνδου με τα κρυστάλλινα νερά

Τα Νεα της Περιφερειας


“(17 Ιουλίου Κυριακή) ανεβαίνουμε στο βουνό μας για τσάι ” είναι το μήνυμα των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλογριανής Καλαμπάκας, “Άγιος Ραφαήλ” προς τους κατοίκους της ορεινής κοινότητας και όχι μόνο.
Πρόκειται για μια από τις δράσεις του δραστήριου συλλόγου και ειδικά μετά την πανδημία που στέρησε τη δυνατότητα για εκδηλώσεις .


Σχετικά με την δράση της Κυριακής μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλογριανής Καλαμπάκας, “Άγιος Ραφαήλ” , Σπύρος Κατσέλος, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στην ανάβαση στο βουνό του χωριό. ” Αποφασίσαμε ως σύλλογος να αποδράσουμε από την καθημερινότητα. Είναι μια ευκαιρία μετά την πανδημία να βρεθούμε όσοι μπορούμε και να ανέβουμε στο βουνό. Είναι κάτι που κάναμε κάθε χρόνο, πριν τη διετία και θέλουμε να συνεχίσουμε. Θα περπατήσουμε σε σημαδεμένο μονοπάτι θα βρεθούμε στην κορυφή του βουνού που βρίσκεται πάνω από το χωριό, θα απολαύσουμε τη θέα που είναι μοναδική και θα μαζέψουμε και τσάι. Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτή την δράση μας”.


Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία του χωριού στις 5.30 το πρωί και μέχρι ένα σημείο με το αυτοκίνητο και από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει περπάτημα για μια ώρα περίπου για βρεθείς κανείς στην κορυφή του βουνού στα 1500 που βρίσκεται από την πάνω μεριά του χωριού.


Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Συλλόγου Καλογριανής Καλαμπάκας, “Άγιος Ραφαήλ”…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr