Καλαμάτα: Αύριο απολογούνται οι έξι Τούρκοι που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Τα Νεα της Περιφερειας


Αύριο στις 11π.μ. το πρωί, αναμένεται να οδηγηθούν, εκ νέου, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Καλαμάτας, οι έξι Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, ύστερα από πολύωρη ανάκριση των Λιμενικών Αρχών της Καλαμάτας.

Κατηγορούνται ως διακινητές των 63 μεταναστών και προσφύγων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και νήπια, οι οποίοι διασώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 26 ν.μ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και οδηγήθηκαν νωρίς το Σάββατο το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή οι 63 μετανάστες και πρόσφυγες (61 Ιρανοί και 2 Αφγανοί), αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα από το χώρο των αποθηκών του Λιμανιού της Καλαμάτας, όπου παρέμειναν προσωρινά.

Οι 31 από τους άνδρες αναμένεται να μεταφερθούν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο (ΠροΚεΚΑ) Κορίνθου όπου θα κρατηθούν, μέχρι να απελαθούν ως παράτυποι μετανάστες.

Οι 12 γυναίκες και τα παιδιά στο σύνολό τους, συνοδευόμενα και ασυνόδευτα, καθώς και 3 άνδρες θα οδηγηθούν σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr